latinica  ћирилица
14/08/2024 |  12:28 ⇒ 12:32 | Autor: TANЈUG

Pripadnici KFOR-a sa psima obišli most na Ibru

Pripadnici italijanskog kontigenta KFOR-a danas su sa specijalizovano obučenim psima obišli most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.
Most na Ibru (foto: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr) -
Most na Ibru (foto: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr)

Kako javlja dopisnik Tanjuga, nakon što su psi pretražili prostor na i oko mosta u cilju bezbjednosnih provjera vojnici su zajedno sa psima otišli sa mosta, na kom u ovom momentu i dalje parkirana dva vozila karabinjera, javlja dopisnik Tanjuga.

Radovi na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici nastavljeni su i danas, a patrole Kfora i Euleksa patroliraju u blizini.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se u utorak kasno popodne sa komandantom KFOR-a Ozkanom Ulutašom kome je rekao da će otvaranje glavnog mosta na Ibru biti "ispravno, neophodno i korisno".

Zamjenik ministra za infrastrukturu privremenih institucija u prištini Hisen Durmiši saopštio je u utorak popodne da je primio preliminarni izvještaj o stabilnosti mosta na Ibru u kome se navodi da je most "stabilan, izdržljiv i funkcionalan", i da se u njemu zaključuje da je struktura mosta preko reke Ibar stabilna i funkcionalna, i da most može da se koristi bez ikakvih ograničenja opterećenja.

KFOR je ponovio da ta misija održava stalno prisustvo na glavnom mostu preko reke Ibar, kao i da u Kosovskoj Mitrovici i okolini sprovodi redovne patrole.

Naveli su i da su posvećeni tome da doprinesu bezbjednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji u svakom trenutku i nepristrasno, u okviru svog dugogodišnjeg mandata UN.