latinica  ћирилица
14/08/2024 |  12:52 ⇒ 12:52 | Autor: TANЈUG

Tramp: Ako izgubim izbore napustiću SAD i otići u Venecuelu

Bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat za izbore u SAD Donald Tramp rekao je da će napustiti Ameriku i otići u Venecuelu ukoliko izgubi izbore u novembru.
Donald Tramp (foto: arhiva/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS) -
Donald Tramp (foto: arhiva/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

U intervjuu na "Iksu" sa milijarderom Ilonom Maskom, Tramp je rekao da bi Venecuela, koja je zahvaćena nemirima od predsjedničkih izbora, bila "daleko bezbjednije mjesto", prenosi Vašington Egzeminer.

- Ako se nešto desi sa ovim izborima, koji bi bio horor šou, sastaćemo se sljedeći put u Venecueli jer će to biti daleko bezbjednije mjesto za susret od naše zemlje - rekao je Tramp Masku.

Tramp je rekao da je stopa kriminala u Venecueli opala, dok je stopa kriminala u SAD porasla.

Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro zabranio je Iks u zemlji, uspostavivši desetodnevnu zabranu 9. avgusta, nakon što je Mask optužio Madura da je učestvovao u "velikoj izbornoj prevari".

Komisija za izbore Ujedinjenih nacija saopštila je da izborna vlast Venecuele nije poštovala regulatorne odredbe kada je objavila rezultate julskih izbora i da je nedostatak detaljnih rezultata bez presedana.

Većina zapadnih vlada je zahtijevala da izborna komisija Venecuele objavi rezultate glasanja na svim pojedinačnim izbornim mjestima nakon što su i Maduro i kandidat opozicije Edmundo Gonzales proglasili pobjede.

Protesti u zemlji izbili su kada je Maduro proglasio pobjedu.

Tramp je u svom intervju sa Maskom između ostalog govorio i o neuspjelom atentatu na njega, 13. jula na mitingu u Batleru u Pensilvaniji, antiimigracionim stavovima, najverovatnijoj demokratskoj kandidatkinji na izborima, Kamali Haris i drugim stvarima.