latinica  ћирилица
14/08/2024 |  13:59 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Mogućnost plaćanja novčanih kazni preko elektronskog sistema

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je uspješno završena testna faza elektronskog plaćanja novčanih kazni po počinjenom prekršaju u saobraćaju, u kojoj je učestvovalo pet policijskih stanica Ministarstva.
MUP Republike Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
MUP Republike SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

- U narednom periodu u projekat će biti uključene sve policijske stanice i građani će imati mogućnost da plate novčane kazne preko elektronskog sistema (POS terminala) posredstvom platne kartice na licu mjesta - navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Kako dodaju u saopštenju, ova mogućnost se uvodi zbog plaćanja novčanih kazni na licu mjesta prije svega za počinioce prekršaja koji nemaju prebivalište, odnosno boravište u Republici Srpskoj i BiH, ali i za građane BiH koji žele da plate kaznu odmah karticom, što uveliko olakšava i ubrzava dosadašnju proceduru plaćanja novčanih kazni po osnovu počinjenog prekršaja.

- Građani će ovom prilikom imati mogućnost na licu mjesta da plate pedeset odsto novčane kazne uz proviziju u iznosu od 3 KM za bankarske troškove. Elektronsko plaćanje novčane kazne korišćenjem POS terminala olakšava rad i policijskim službenicima, istovremeno podiže nivo profesionalizma u pružanju usluga, a počiniocu prekršaja omogućuje se da platnom karticom plaćaju kaznu na licu mjesta na jednostavan način - dodaje se u saopštenju.