latinica  ћирилица
14/08/2024 |  16:48 ⇒ 16:48 | Autor: SRNA

Arlov: Stipendije i pomoć za srpsku djecu od 3.100 evra

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručiće 23. avgusta na Јarinju četvoromjesečne stipendije za sedmoro srpske djece, te jednokratnu pomoć samohranoj majci Dragani Adžić, koja živi sa troje djece u prihvatnom centru u Leposaviću.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Stipendije u vrijednosti od 2.800 evra biće uručene u 11.00 časova.

Istog dana biće uručena i jednokratka pomoć od 300 evra Adžićevoj, koja je kao desetogodišnja djevočica prognana iz Hrvatske u pogromu "Oluja" 1995. godine, a koja i nakon 29 godina živi u prihvatnom centru sa djecom.

Arlov je izjavio Srni da Odbor već devetu godinu, zahvaljujući dvoje humanih ljudi iz Republike Srpske, stipendira srpsku djecu na mjesečnom nivou od po 100 evra.

- Nismo mogli da se oglušimo na molbu samohrane majke Dragane Adžić, koja ima troje male djece od kojih jedno na jesen kreće u prvi razred osnovne škole. Ovo je naša druga jednokratna donacija za troje male djece Dragane Adžić - naveo je Arlov, te dodao da je prva bila u aprilu.

On je naglasio da će Odbor ovoj porodici pomoći koliko bude u mogućnosti kako bi im bar malo olakšao težak izbjeglički život na Kosovu i Metohiji.

Arlov je izjavio da već mnogo puta na Јarinju uručuje pomoć i sastaje se sa djecom koju pomažu i njihovim porodicama, a razlog je što mu je prištinska policija odbila zahtjev i zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.