latinica  ћирилица
14/08/2024 |  17:26 ⇒ 19:14 | Autor: RTRS

U akciji "Alfa" tri lica lišena slobode zbog organizovanog kriminala (FOTO/VIDEO)

Tri osobe su uhapšene u okviru operativne akcije "Alfa" zbog sumnje da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Akcija "Alfa" - Foto: Ustupljena fotografija
Akcija "Alfa"Foto: Ustupljena fotografija

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Brčko Distrikta realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Alfa" u okviru koje su lišili slobode lica inicijala I.B. i A.K. iz Banjaluke i S.K. iz Brčkog, koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Na osnovu naredbi za pretresanje Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH danas je na području Banjaluke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila lica lišenih slobode.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih lica, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku, navodi se u saopštenju.

U toku sutrašnjeg dana lica lišena slobode će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Navedena operativna aktivnost je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a Srpske, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke.