latinica  ћирилица
14/08/2024 |  19:03 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

SPS traži smjenu direktora banjalučkog Vodovoda

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banjaluka izražava duboku zabrinutost zbog sve češćih kvarova i rastućih problema sa vodosnabdijevanjem u Banjaluci, saopšteno je iz SPS-a.
SPS - Foto: ilustracija
SPSFoto: ilustracija

- S obzirom na alarmantnu situaciju i svakodnevne izazove sa kojima se suočavaju građani, tražimo hitnu smjenu sadašnjeg direktora banjalučkog Vodovoda Aleksandra Zolaka. Situacija je alarmantna. Svakim danom se pojavljuju nova žarišta, a sve veći broj građana strahuje da će i u njihovim naseljima doći do nestašice vode. U 21. vijeku, ne možemo sebi dozvoliti da naši sugrađani, na temperaturama od 40 stepeni, ostanu bez osnovnog resursa kao što je voda - izjavio je predsjednik Gradskog odbora SPS Banja Luka Saša Gligorić.

Iz Gradskog odbora ističu da direktorska pozicija nije samo privilegija, već i velika odgovornost.

- Na mjesto direktora Vodovoda mora se imenovati stručna i kvalifikovana osoba koja će osigurati da se ovakve situacije više nikada ne ponove. Naš cilj je da Banjaluka ima stabilno i pouzdano vodosnabdijevanje, dostojno života u savremenom društvu - zaključio je Gligorić.

Socijalistička partija Srpske poziva nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve potrebne korake kako bi se osigurao kontinuitet u snabdijevanju vodom te zaštitila prava i zdravlje svih građana Banjaluke.