latinica  ћирилица
14/08/2024 |  22:56 ⇒ 22:57 | Autor: sputniknews.com

Mbape pogodio na debiju i donio Realu Superkup Evrope (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida osvojili su u Varšavi Superkup Evrope, pobjedom nad Atalantom rezultatom 2:0 (0:0). Prvi gol za kraljevski klub postigao je Urugvajac Federiko Valverde, dok je drugi djelo debitanta i superstara Kilijana Mbapea.
Real - Atalanta (Foto: EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT) -
Real - Atalanta (Foto: EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Poslije uspavanke u prvih 45 minuta i poluvremena u kom su mreže mirovale, u nastavku su viđena oba gola.

Prvi je delo Federika Valverdea koji je u 59. miinutu iskoristio asistenciju Vinisijusa Žuniora.

Sva pažnja defanzivaca Atalante u srcu kaznenog prostora bila je usmjerena ka Mbapeu, što je znalački iskoristio i kaznio Urugvajac.

Valverde je neometano ušao u peterac, a zatim sa dva metra poslao loptu u nebranjenu mrežu Musoa.

Taj gol natjerao je Gasperinijevu četu, koja je kao osvajač Liga Evrope zavredila da se nađe u finalu Superkupa sa osvajačem Lige šampiona, da zaigra sa više rizika, što je odgovaralo Madriđanima.

Štoper kluba iz Bergama Hien, pokušao je da iznese jednu bezazlenu loptu, ali mu je je istu "ukrao" Vinisijus Žunior, kog hoće da "kidnapuju" prebogati Arapi, da bi zatim Kilijan Mbape pogodio na asistenciju DŽuda Belingema – 2:0.

Francuz je tako u svom prvom meču za Real pogodio i već je ušao u srca navijača, dok je bilo jasno da Atalanti nema povratka.

Do kraja susreta nije bilo promijena, a Realova nova era "galaktikosa" sa Mbapeom, Vinisijusom i Belingemom je, čini se, savršeno počela.