latinica  ћирилица
15/08/2024 |  12:26 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

U akciji "Droga" otkriveno 46 stabljika indijske konoplje (FOTO)

Pripadnici Јedinice granične policije BiH Velika Kladuša, u mjestu Mutnik Vilići u graničnom pojasu na području opštine Cazin, u operativnoj akciji "Droga 2024" otkrili su zasad opojne droge indijske konoplje.
Zaplijenjene stabljike indijske konoplje - Foto: Ustupljena fotografija
Zaplijenjene stabljike indijske konopljeFoto: Ustupljena fotografija

- Tokom operativne akcije, koja je sprovedena 14. avgusta 2024. godine, zaplijenjeno je 46 stabljika opojne droge indijske konoplje visine od pola do skoro tri metra visine. Uhapšen je i jedno lice, inicijala M.V. (1981.) - navodi se u saopštenju Granične policije BiH.

Foto: Ustupljena fotografija

U saopštenju se dodaje da zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Opštinskog suda u Cazinu, prema čijim su naredbama izvršeni pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi osumnjičena osoba, te privremeno oduzete stabljike indijske konoplje.

- Protiv osumnjičenog M.V. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona - dodaje se u saopštenju.

Foto: Ustupljena fotografija

Podršku u realizaciji navedenih aktivnosti pripadnicima Јedinice GPBiH Velika Kladuša pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.