latinica  ћирилица
15/08/2024 |  12:57 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Doboj: Pronađena veća količina droge, uhapšeni povrijedio policajce (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Doboj lišili su slobode lice I.Z. iz Doboja u akciji "Army" zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, sprečavanja službenog lica u vršnju službene radnje i davanja mita.
Droga - Foto: Ustupljena fotografija
DrogaFoto: Ustupljena fotografija

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres navedenog lica kao i objekata i vozila koje koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 41 paketić i jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "spid" ukupne težine od 1.015 grama, dititalna vaga za precizno mjerenje, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 1.928 KM i drugi predmeti - navodi se u saopštenju PU Doboj.

Foto: Ustupljena fotografija

Kako se u saopštenju dodaje, prilikom realizacije navedenih aktivnosti, odnosno prilikom lišenja slobode lice je pružalo aktivni otpor, te su policijski službenici zadobili tjelesne povrede. Takođe, navedeno lice je policijskim službenicima nudilo novac da propuste radnju koji su bili dužni da izvrše.

- Nakon kriminalističke obrade navedeno lice će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršnju službene radnje, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok će Republičkom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita - dodaje se u saopštenju.