latinica  ћирилица
15/08/2024 |  13:26 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Crveno-plavi spremni; Borčeve utakmice u Evropi, velika stvar za Banjaluku

Fudbaleri Borca iz Banjaluke večeras od 21 čas igraju revanš utakmicu 3. kola kvlifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Ki Klaksvika sa Farskih ostrva.
Fudbaleri Borca (Foto: FK Borac) -
Fudbaleri Borca (Foto: FK Borac)

Večerašnja utakmica koju fudbaleri Borca iz Banjaluke igraju sa ekipom Ki Klaksvika jedna je od najvažnijih u novijoj istoriji kluba, rekao je za RTRS predsjednik skupštine Fudbalskog kluba Borac Stojan Malbašić.

- Posljednje tri, četiri godine mi smo u Evropi i time stičemo iskustvo - poručuje Malbašić.

Kaže da su utakmice koje Borac igra u Evropi velika stvar za klub kao i čitavu Banjaluku.

- Prolaskom dalje osigurana nam je Liga konferencija i osiguranih dodatnih šest utakmica. To su do sada u BiH samo uspjeli fubaleri Zrinjskog i Borac bi bio drugi klub koji je to osigurao - rekao je Malbašić.

Malbašić ističe da bi prolaskom dalje klub finansijski osigurao čitavu sljedeću sezonu.

Proslavljeni fubaler Banjalučana, Stojan Malbašić, poručio je da je večerašnja utakmica mnogo značajnija od prethodne i pozvao sve navijače da u što većem broju dođu i podrže Borac.

Mladen Žižović, trener Banjalučana, naveo je juče na pres konferenciji da ekipa Ki Klaksvika zna svoje ciljeve i put kojim ide.

- Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Oni su veoma ozbiljna ekipa. Ekipa Klaksvika je prošle godine igrala 3. kolo Lige šampiona, do 4. kola Lige Evrope - navodi Žižović.

On kaže, da će crveno-plavi biti na maksimumu kako bi imali šanse za prolaz dalje, te dodaje da su Borčevi navijači njihov 12 igrač koji im uvijek pružaju nesebičnu podršku.

- Sve vrijeme nam daju fenomenalnu podršku i energiju sa tribina i ovo je prilika da ih pozovem da se i ovaj put odazovu u velikom broju - ističe Žižović.