latinica  ћирилица
15/08/2024 |  13:54 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Republička inspekcija: Bazeni u banjalučkom Vodovodu djeluju zapušteno i neuredno (FOTO)

Iz Republičke uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je izvršena vanredna inspekcijska kontrola Vodovoda a.d. Banjaluka, Srpske Toplice, od strane republičkih inspektora za hranu zajedno sa predstavnikom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, gdje je utvrđeno da voda koja se nalazi u infiltracionim bazenima na osnovu organoleptičkog, odnosno vizuelnog pregleda djeluje dosta zapušteno i neuredno iz razloga prisustva algi i ostalih nečistoća.
Bazeni Vodovoda a.d. Banjaluka - Foto: RTRS
Bazeni Vodovoda a.d. BanjalukaFoto: RTRS

- Ovim putem predlažemo i uključivanje Ministarstva zdravlja Republike Srpske u zajedničkim akcijama. Takođe napomenućemo da su prilikom kontrole oba pogona fabrike za preradu vode pregledana - istakao je Slaviša Vukojević, glavni republički inspektor za hranu.

Bazeni- banjalučki Vodovod (Foto: Ustupljena fotografija)

Navodi da su inspektori izašli na teren i utvrdili da se pored Vrbasa, u dijelu koji pripada bunarskom sistemu, nalazi osam infiltracionih bazena, odnosno taložnica, koji služe za vještačko obogaćivanje tla vodom, da ne bi došlo do presušivanja bazena.

Bazeni, Vodovod Banjaluka (Foto: Ustupljena fotografija)

Iz Instituta za javno zdravstvo rečeno je da je po nalogu Inspektorata Srpske uzet uzorak iz bazena i da je analiza u toku.