latinica  ћирилица
15/08/2024 |  15:32 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Požar kod Modriče ugašen zajedničkim naporima vatrogasaca i Rafinerije ulja Modriča (VIDEO)

Požar kod Modriče ugašen zajedničkim naporima vatrogasaca i Rafinerije ulja Modriča, saopštila je danas Optima grupa.
Modriča požar - Foto: RTRS
Modriča požarFoto: RTRS

- Јuče oko 15.30 časova Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Modriča je dostavila informaciju o izbijanju požara u blizini Novog naselja, te je zatražena pomoć u gašenju požara od Privredne vatrogasno-spasilačke jedinic Rafinerije ulja Modriča - podsjetili su iz Optima grupe.

Kao pomoć Teritorijalnoj vatrogasnoj-spasilačkaoj jedinici Modriča na mjesto požara upućeno je vatrogasno vozilo iz Rafinerije ulja Modriča sa tri vatrogasca.

- Požar je inicijalno stavljen pod kontrolu i ugašen oko 19.00 časova, međutim oko 21.30 časova, TVSЈ Modriča se ponovo obratila za pomoć, navodeći širenje požara prema lokalitetu gudronske jame - navodi se u saopštenju.

Na lokaciju su ovog puta odmah upućena dva vozila Rafinerije ulja Modriča, kao i dodatno vatrogasno vozilo iz Rafinerije nafte Brod gdje je zajedničkim djelovanjem sa Vatrogasnom službom Opštine Modriča požar stavljen pod kontrolu.

Vatrogasne ekipe su ostale i nakon gašenja požara da vrše vatrogasno dežurstvo.

- Lokalitet jame je korišten za skladištenje gudrona u periodu od 1967. godine do 1996. godine, dok se u poslednjih 25 godina ne vrši odlaganje rafinerijskog otpada - istakli su iz Optima grupe.