latinica  ћирилица
15/08/2024 |  16:03 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

"Dodijeljena mehanizacija olakšaće rad poljoprivrednika" (VIDEO)

Kupres u Republici Srpskoj je ekološka opština jer se stanovnici najviše bave organskom proizvodnjom, a poljoprivredna mehanizacija koja je dodijeljena u okviru projekta "Područja sa prirodnim ograničenjima u BiH" znatno će olakšati uslove za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać.
Dodjela mehanizacije, Kupres - Foto: RTRS
Dodjela mehanizacije, KupresFoto: RTRS

Vrijednost poljopprivredne mehanizacije iznosi 100.000 KM. Poljoprivrednici kažu do sada nisu imali mogućnost da sami nabave ovako skupe priključke koji će im značajno olakšati rad.

Stanovnici Kupresa će dobiti značajnu pomoć jer će savremena poljoprivredna mehanizacija olakšati život i rad i proširiti proizvodnju .

Dodjeli su prisustvovali predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Bursać je naglasio da je ovo značajna pomoć za stanovnike tog kraja.

- Kupres je opština sa veoma ograničenim prirodnim resursima, nalazi se na velikoj nadmorskoj visini i bavljenje poljoprivrednom na takvim područjima je otežano, tako da će ovo značajno olakšati i poboljšati uslove rada članovima zadruge koja će biti korisnik sredstava iz ovog projekta - rekao je Bursać.

Bursać je izrazio zadovoljstvo što će stanovnici Kupresa dobiti ovu značajnu pomoć.

- To je rezultat aktivnosti resornog ministarstva koje preduzima kako bi građanima bio olakšan život i rad - naveo je Bursać.

 

U projekat su kao pilot -područja u Srpskoj ukljčene opštine Kupres,Berkovići, Bratunac, Rudo i Donji Žabar.

Poljoprovrednici zadovoljni donacijom, a iz ministarstva kažu da će kroz razne projekte i dalje podržavati male privrednike i poljoprivrednike.