latinica  ћирилица
15/08/2024 |  17:21 ⇒ 17:22 | Autor: TANЈUG

Mikec: Osvajanje zlatne medalje na OI je osjećaj koji ne može da se opiše

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec rekao je da osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama osjećaj koji ne može da se opiše.
Damir Mikec (foto:  TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Damir Mikec (foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ bs)

Mikec je u paru sa Zoranom Arunović osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. Oni su u finalu bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Јusuf Dikeč rezultatom 16:14.

On je rekao da je samo gledao na čiju stranu će rezultat da prevagne.

- Kad sam vidio da je kod nas, to je bila erupcija, bacio sam sve živo, mi se bacili na pod. Zlato je osjećaj koji ne može da se opiše. Ni pola sata kasnije nisam znao šta je Zorana opalila - ispričao je Mikec za Tanjug.

On je dodao i da se prije svakog hica smiruje tehnikama disanja, ali da prije finalnog pucanja u Parizu to nije mogao već se osjećao kao da će "srce da mu iskoči".

- Kad ti se skupi sve u jedan momenat, sve što si do sada radio stane u 50 sekundi. Јa sam sebe potpuno ubjedio da će posljednji hitac da bude odličan. Više sam se za to pripremao jer je to odlučivalo šampiona i rekao sam sebi "ajmo stepenicu više" - izjavio je Mikec.

Olimpijski šampion je ispričao da je broj njegove akreditacije imao značenje za njega, da mu je bio kao amajlija jer ga je podsjećao na pokojnu majku. Zbog nje je i počeo da trenira streljaštvo, na njegovoj akreditaciji za OI je pisalo 56 što je njeno godište, ali i mjesec njenog rođenja - 01.

Mikec je nosio zastavu Srbije na zatvaranju OI u Parizu. Pošto je došao među privima u Pariz, dočekao je svakog sportistu iz Srbije u Olimpijskom selu.

- Cijeli narod je toliko dugo čekao Noleta, on je naš najbolji sportista. Najbolji ambasador. Gdje god da otputujete i kažete Srbija, svi kažu - Đoković. Prisustvovati ovakvoj istoriji, hvala joj na tome - dodao je olimpijski šampion.

Srpski strijelac je poručio da će pokušati da se nađe na sljedećim OI u Los Anđelesu 2028. godine.

- Nije Los Anđeles daleko. Vrijeme leti, nadam se da ću se kvalifikovati za šeste Igre i na taj način ispisati istoriju svog sporta - zaključio je Mikec.