latinica  ћирилица
15/08/2024 |  23:41 ⇒ 23:59 | Autor: RTRS

Istorijski uspjeh Borca - osigurana grupna faza u Evropi (FOTO)

Fudbaleri banjalučkog Borca plasirali su se u četvrto pretkolo Lige Evrope, pošto su u revanšu trećeg pretkola bili uspješniji od ekipe Ki Klaksvik rezultatom 3:1 (1:0). Nakon što su Banjalučani poraženi prije sedam dana u Toršavnu, ukupan rezultat za klub iz Platonove ulice bio je 4:3.
Igrači Borca - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Igrači BorcaFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Borac će u plej ofu za grupnu fazu Lige Evrope igrati protiv mađarskog Ferencvaroša, dok će predstavnik Farskih Ostrva za grupnu fazu Lige konferencija igrati sa boljim iz susreta Helsinki - Dečić.

"Crveno-plavi" došli su u vođstvo u 17. minutu susreta, a veoma lijep gol nakon kornera postigao je Srećković.

Domaći tim je izveo kratki korner, a uigranu kombinaciju odličnim šutem završava krilni napadač banjalučkog kluba rezantnim udarcem u "malu" mrežu.

U 50. minutu šok za Borac - Farani poravnavaju nakon kornera, a Deni Pavlović je strijelac za Klaksvik i izjednačenje na 1:1.

Nova radost za Banjalučane desila se u 82. minutu utakmice.

Stefan Savić fantastičnim golom vraća Borac u igru. Rezultat na semaforu bio je 2:1.

Igrali su se produžeci na Gradskom stadionu, a u drugom minutu istog erupcija oduševljenja kod igrača, navijača i stručnog štaba Borca.

Bart Majers pogađa glavom za vođstvo Banjalučana od 3:1, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat, i onaj koji ekipu Mladena Žižovića vodi najmanje u grupnu fazu Lige konferencija, što je jedan od najboljih rezultata u istoriji kluba iz Grada na Vrbasu jer će imati zagarantovanih osam utakmica u grupnoj fazi, četiri kod kuće i četiri u gostima.