latinica  ћирилица
16/08/2024 |  12:19 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Košarac: Dogovor o početku gradnje auto-puta Beograd - Sarajevo diplomatski uspjeh Dodika

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da je dogovor o početku gradnje auto-puta Beograd - Sarajevo kroz Republiku Srpsku i Brčko distrikt ogroman je diplomatski uspjeh predsjednika Srpske Milorada Dodika i dokaz odgovorne politike prema građanima.
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac) -
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac)

Košarac je naglasio da je ta politika obezbijedila više od 500 miliona evra za izvođenje radova na dionici od Donjeg Vardišta do Istočnog Sarajeva, dužine 130 kilometara, te kroz Brčko distrikt u dužini od 33 kilometra.

- Ovakvi projekti potvrđuju dobre političke odnose predsjednika Dodika sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipo Erdoganom, kao i činjenicu da je Srpska vidljiva na međunarodnom planu. Јoš jednom se pokazalo da je Srpska važan regionalni faktor i da je njena politika regionalno povezivanje i integracija - ukazao je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Ova putna komunikacija, naglasio je on, od izuzetnog značaja je za razvojnu politiku i dalji napredak Srpske, kao i za dodatno povezivanje sa Srbijom, što je među našim ključnim prioritetima.

Prema njegovim riječima, izgradnja pomenutih dionica doprinijeće napretku i boljoj povezanosti cijelog regiona.

- Ono što nas posebno ohrabruje jeste činjenica da će novi kilometri auto-puta biti od ekonomske koristi za lokalne zajednice Višegrad, Rogatica, Novo Goražde, kao i za opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo, te za Brčko distrikt - objavio je Košarac na Instagramu.

On je rekao da odgovorne politike predsjednika Dodika i institucija vode računa o svakoj lokalnoj zajednici u Srpskoj i ravnomjernom razvoju, te da takve politike grade infrastrukturu i povezuju Srpsku sa regionom.

- Svi projekti koji su obećani, realizovani su na korist građana. Rezultati takvih politika najbolji su odgovor na populizam i demagogiju onih koji u javnosti pokušavaju da osporavaju dogovorene projekte. To je odraz njihove slabosti, kompleksa, nebitnosti i nedostatka vizije. No, to je njihov problem - zaključio je Košarac.