latinica  ћирилица
16/08/2024 |  14:32 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Kusturić: Požar na Tjentištu skoro ugašen; Fokus sada na Bileći (VIDEO)

Požar na Tjentištu je što se nas tiče ugašen, a vatrogasci na zemlji treba da ugase panjeve koji su zapaljeni, istakao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.
Boban Kusturić - Foto: RTRS
Boban KusturićFoto: RTRS

Kusturić je dodao da je obavijestio direktora Nacionalnog parka "Sutjeska" o situaciji, te da ukoliko ne bude većih eskalacija, požar bi se trebao ugasiti do kraja dana.

Kada je riječ o požaru kod Bileće, Kusturić navodi da su veoma brzo reagovali na pozive zabrinutih građana.

- Na požar koji se približio kući reagujemo veoma brzo, bitno je da se nadležne institucije blagovremeno obavijeste o požarima, da bi mi mogli da reagujemo pravovremeno. Gdje god su ljudi ugroženi, pojavićemo se koliko je brže moguće - dodaje Kusturić.

Kusturić je izjavio da su tri helikoptera Srpske i Srbije danas izvela niz uspješnih operacija gašenja požara na području Tjentišta i Bileće, i tom prilikom izbačeno je više od 200 tona vode.

- Mi smo jutros rano poletjeli na požarišta, dva helikoptera MUP-a Srbije su gasila požare na području Bileće, a naš helikopter je upućen da gasi požar na Tjentištu - navodi Kusturić.

On pojašnjava da su se, nakon ugašenog požara na području Bileće, letjelice Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prebazirale na područje Tjentišta, gdje je požar gašen do 11.30 časova.

Kusturić je ovim putem poslao poruku građanima, da budu bezbrižni dok su pripadnici Helikopterskog servisa tu.

Pilot Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Јovica Mihailović rekao je da je teren sada malo bolji.

Foto: RTRS

- Uglavnom smo bili fokusirani na Bileću,ali smo gasili i Tjentište i sam vrh gdje je teren nepristupačan. Međutim, danas su na Tjentištu bili povoljniji uslovi, a ovdje u Bileći je bilo lošije nego zadnjih par dana - istakao je on.

Rekao je da su se na području Bileće borili dva sata samo da odsjeku plamen od kuća.

- To nam je bila glavna preokupacija zadnja dva sata - izjavio je Mihailović.