latinica  ћирилица
16/08/2024 |  16:43 ⇒ 16:45 | Autor: RTRS

Đokić sa predstavnicima mađarske firme zainteresovane za ulaganje u Srpsku

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima mađarske kompanije "Mezei-Vil" koji su izrazili poseban interes za ulaganje u rudarsku proizvodnju i eksploataciju željezne rude u Prijedoru, kao i učešće u određenim solarnim projektima koji se trenutno realizuju u Republici Srpskoj.
Petar Đokić - Foto: Ustupljena fotografija
Petar ĐokićFoto: Ustupljena fotografija

Đokić je pružio punu podršku budućim projektima i aktivnostima od zajedničkog interesa, te istakao da će resorno ministarstvo biti na raspolaganju za svu pomoć u ostvarenju tih ciljeva, u skladu sa nadležnostima i važećim propisima u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sastanak je organizovan da bi se razmotrio interes ove kompanije za uspostavljanje saradnje sa nadležnim organima i donosiocima odluka u Vladi Republike Srpske, radi pronalaženja odgovarajućeg modela dugoročne saradnje i partnerstva.

Učesnici sastanka su razgovarali o mogućnostima koje Republika Srpska nudi stranim investitorima za ulaganje u projekte obnovljive energije, posebno u projekte izgradnje solarnih elektrana, kao i projekte u oblasti rudarstva.

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave detaljniji razgovori o ovoj temi.