latinica  ћирилица
19/08/2024 |  09:06 | Autor: TANЈUG

Đoković i dalje drugi teniser svijeta

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mjesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Јanik Siner.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG, ilustracija)

Italijan na prvom mjestu ATP liste ima 9.410 bodova, dok je Đoković drugi sa 7.460. Đoković je izgubio 1.000 poena u odnosu na prošlonedjeljnu listu, pošto nije učestvovao na Mastersu u Sinsinatiju.

Srpski teniser je prošle godine osvojio titulu u Sinsinatiju.

Siner će naredne noći igrati u finalu Mastersa u Sinsinatiju protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Alkaraz je i dalje treći teniser svijeta sa 7.360 poena, a iza njega se nalaze Njemac Aleksander Zverev i Danil Medvedev iz Rusije.

Ruski teniser Andrej Rubljov je šesti igrač sveta, a potom slijede Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud, Bugarin Grigor Dimitrov i Australijanac Aleks de Minor.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je nazadovao za dve pozicije i trenutno je 53. teniser svijeta sa 940 bodova. Dušan Lajović je pao za 12 mjesta i sada je 66. igrač na ATP listi sa 811 bodova.

Laslo Đere je napredovao za šest pozicija i sada je na 100. mjestu ATP liste sa 566 poena, dok je Hamad Međedović 137. igrač svijeta sa 431 poenom.