latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:12 ⇒ 12:18 | Autor: RTRS

Dodik u Doboju: Grad koji mnogo ulaže u razvoj (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je Doboj povodom krsne slave grada - Preobraženja Gospodnjeg, gdje je nakon sastanka sa rukovodstvom grada rekao da je između gradskih i republičkih institucija odlična konekcija, te da je mnogo učinjeno za razvoj, što, kako kaže, svako objektivan može uočiti.
Milorad Dodik u Doboju - Foto: RTRS
Milorad Dodik u DobojuFoto: RTRS

- Mnogo je ovdje realizovanih zajedničkih projekata. Zadovoljan sam dinamikom radova. Tu je i izgradnja novog administrativnog centra, kao i završetak radova na gradskoj sportskoj dvoran. Grad Doboj je pionir u Srpskoj kada su u pitanju stanovi za mlade bračne parove. Doboj ima uspješnu ekipu koja vodi ovaj grad na čelu sa gradonačelnikom i svim ljudima koji odgovorno rade svoje poslove bili oni na republičkom ili na nivou zajedničkih institucija - rekao je Dodik.

Istakao je da su svi posvećeni i rade zajedno s ciljem da Doboj bude bolji.

Dodik u Doboju (Foto: RTRS)

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić izjavio je da je završeno idejno rješenje za rekonstrukciju objekta u kojem će biti novi administrativni centar, o čemu je danas upoznao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Administrativni centar u Doboju (Foto: RTRS)

- Biće to moderan objekat u kojem će biti trajno smještena kompletna administracija - rekao je Јerinić, navodeći da je riječ o objektu Pavlović banke koji će biti rekonstruisan.

On je zahvalio za podršku koju republičke institucije pružaju Dobiju s ciljem njegovog razvoja i podsjetio da je, zahvaljujući predsjedniku Dodiku, nedavno riješen problem smeštaja regionalnog arhiva u ovom gradu.

Јerinić je najavio da će 4. septembra biti otvoren objekat nove bolnice u dobojskom naselju Usora.

On je podsjetio da su nedavno uručeni ključevi za 134 stambene jedinice za socijalno stanovanje i najavio da će do sljedeće godine biti završen objekat sportske dvorane.

Prema njegovim riječima, u oktobru se otvara ritejl-park koji će zapošljavati 500 radnika.

Od infrastrukturnih radova, Јerinić je izdvojio razvoj južnog dijela grada, gdje je već završen kolektor vrijednosti oko 6,2 miliona KM, te izgradnju vrelovoda od oko 2,2 miliona KM koji će toplotnom energijom snabdijevati kasarnu "Vojvoda Radomir Putnik" na Miljkovcu.

Јerinić se osvrnuo na jučerašnje nevrijeme, navodeći da je formirana komisija koja će evidentirati štetu i da je u toku osposobljavanje oštećenih dalekovoda.

Potpredsjednik Vlade Miloš Bukejlović rekao je da je administrativni centar projekat gradskih i republičkih institucija i da nije jedini.

- Gradi se i u drugim lokalnim zajednicama. Skoro cijela Republika Srpska je jedno veliko gradilište - kaže potpredsjednik Vlade Miloš Bukejlović.

Ističe da su započeli mnogo projekata.

- Projekat dobojske bolnice je jedan koji se privodi kraju. Istovremeno radi se u punom zamahu bolnica u Trebinju, ali još puno kapitalnim objekata i investicija koje su u toku. Socijalna davanja idu svojim tokom bez obzira na novinske naslove i atmosferu koja se pokušava kreirati, u tom smislu smatram da se nalazimo u jednoj stabilnoj situaciji - kaže Bukejlović.

Dodik je najavio da će 28. avgusta prisustvovati Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona, a 4. septembra biće na otvaranju nove bolnice.

Predsjednik Srpske će pristustvovati i svečanom otvaranju "Majdov akademije" u Istočnom Sarajevu.