latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:34 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Na Vučijaku kod Prnjavora služen parastos i položeni vijenci za 626 poginulih boraca (FOTO)

Prazničnim bogosluženjem u Hramu Svetog Georgija u Prnjavoru je obilježena krsna slava grada Preobraženje Gospodnje.
Prnjavor, obilježavanje Preobraženja - Foto: RTRS
Prnjavor, obilježavanje PreobraženjaFoto: RTRS

U Hramu na Vučijaku služen je parastos i položeni vijenci za 626 boraca iz Prnjavora koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Čuvajući sjećanje na one koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, Prnjavor danas raste i razvija se na svim poljima. Blizina auto-puta i izgradnja industrijske zone primamljivo su okruženje za brojne privrednike. Vrijednost investicija u privredi samo u ovoj godini iznosi gotovo pola miliona maraka.

- Grad Prnjavor se i od prošlog Preobraženja značajno preobrazio na bolje, to je svakom građaninu vidljivo, a posebno ovim ljudima koji prolaze u Prnjavor ili ne borave stalno ovdje. Meni je zadovoljstvo da je to tako i moja ogromna zahvalnost svakom pojedincu iz grada Prnjavora koji je doprinio da to tako bude - istakao je Darko Tomaš gradonačelnik Prnjavora.

Prnjavor - obilježavanje (Foto: RTRS)

Praznično bogosluženje služeno je Hramu Svetog Georgija u Prnjavoru. Protojerej-stavrofor Duško Drinić kaže krsnim hodom i molitvom priziva se Božiji blagoslov na grad.

- Drago nam je da nigdje porodice boraca, borci i invalidi nisu zapostavljeni i nekako stavljeni iza leđa. Uvijek su u prvom planu, što dovoljno govori da se poštuje tekovina proteklog rata - istakao je Perica Đumić predsjednik Boračke organizacije Prnjavor.

Obilježavanje slave grada počelo je sinoć litijom i lomljenjem slavskog kolača. U okviru Preobraženskih svečanosti, u Prnjavoru se održava niz manifestacija.