latinica  ћирилица
20/08/2024 |  16:37 ⇒ 16:40 | Autor: RTRS

Nađena veća količina naoružanja prilikom uviđaja u Zovom Dolu

Nepoznato lice ispalilo je više hitaca u pravcu policije i mještana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, te aktiviralo dvije ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

- Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica s obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač `zolja`, dvije tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška `M-48`, kao i više komada municije - navedeno je na sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

saopštenju se dodaje i da je uviđajem konstatovano da je nepoznato lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe.

Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo.

- Tijelo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gdje će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog. Istakli su da je uviđajem konstatovano i da je nepoznato lice duži period boravilo u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mjesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa na štetu mještana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu. Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj - napominje se u saopštenju.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23.00 časa lišeno života, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.