latinica  ћирилица
20/08/2024 |  18:43 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

Albanac porijeklom sa Kosova slao prijeteće poruke u Vladu Srpske (VIDEO)

Denis Krasnići, Albanac porijeklom sa Kosova i Metohije koji živi u Švajcarskoj, poslao je prijeteće poruke na više službenih adresa u Vladi Republike Srpske.
Denis Krasnići (Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Denis Krasnići (Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Zaprijetio je ubistvima i bacanjem bombi, a Srbe nazvao teroristima. Sa iste elektronske adrese prijetio je ambasadama i konzulatima Srbije u Austriji i Njemačkoj, Aerodromu i Centru za bezbjednosnu politiku u Beogradu.

Poruka prijetećeg sadržaja stigla je elektronskim putem na više službenih adresa Vlade Republike Srpske. Na njemačkom jeziku, pošiljalac prijeti bombama i ubistvima.

- Treba vas iskuljčiti, najradije vas obezglaviti, svašta vam raditi i pobiti vas bombom i potrudiću se da vam se to i desi u roku od 24 sata - pisalo je u poruci.

Premijer Srpske Radovan Višković kaže da je pošiljalac prijeteće poruke imao namjeru da izazove paniku. Smatra da je to u funkciji dodatnih pritisaka na Republiku Srpsku, ali da ne treba nikog da plaši, jer je sličnih poruka bilo i ranije.

- To mogu komentarisati kao dio scenarija prema Republici Srpskoj. Ovo nije nešto novo, nego je ovo samo paket pritisaka na Republiku Srpsku. Treba izazvati "paniku" ili neke druge stvari - kaže Višković.

Operater sa kojeg je stigla poruka je njemački. Poslata je iz Prištine. MUP Republike Srpske odmah je preduzeo prve korake.

- Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u vezi prijetećih mejlova koji su stigli na više mejl adresa Vlade Republike Srpske - saopšteno je iz MUP-a.

Lice koje je poslalo prijeteći mejl provjeravaju stručne službe MUP-a, koje, kaže premijer, mogu parirati evropskim policijskim službenicima u ovoj oblasti.

- Pozivam građane Republike Srpske da vjeruju svojim institucijama, jer jedino institucije garantuju bezbjednost na ovim prostorima - istakao je Višković.

Sa iste adrese prijetnje su stigle ambasadama i konzulatima Srbije u Austriji i Njemačkoj, aerodromu i Centru za bezbjednosnu politiku u Beogradu. Iz MUP-a Srbije potvrđeno je da je prijetnje uputio Denis Krasnići iz Švajcarske, porijeklom sa Kosova i Metohije, gdje se trenutno nalazi. Izdat je nalog da se, po povratku u Švajcarsku, odmah javi u policiju.