latinica  ћирилица
21/08/2024 |  08:11 ⇒ 08:14 | Autor: SRNA

Na banjalučkom aerodromu manje putnika u odnosu na prošlu godinu

Sa aerodroma Banjaluka u prvih pola godina letjelo je oko 200.000 putnika, a od destinacija izdvajaju se Memingen, Beč i Bazel, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora Aerodroma Republike Srpske Јelena Lekić.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

Lakićeva je istakla da je broj putnika u padu u odnosu na isti period prošle godine, navodeći da je tako bilo i u julu jer je avio-kompanija smanjila broj letova.

- Ono što od redovnih linija Aerodrom Banjaluka može da ponudi, obezbjeđuju avio-kompanije Rajaner, koji ima najviše linija poput Beča, Stokholma, Memingena i drugih, zatim Vizer koji saobraća za Durtmund i Bazel, te Er Srbija sa redovnom linijiom Banjaluka-Beograd - pojasnila je Lekićeva.

Ona je navela da letovi za Memingen, Beč i Bazel, za koje se putnici najviše opredjeljuju, saobraćaju tokom cijele godine.

- Kad je riječ o čarter letovima, koji se organizuju u saradnji sa turističkim agencijama, ovo ljeto je bilo uspješno sa letovima za Tursku, Grčku i Egipat - naglasila je Lekićeva.

Kad je riječ o novim destinacijama, ona je napomenula da se istražuje tržište i zainteresovanost, kao i šta to avio-kompanije mogu da ponude.

- Moramo biti svjesni i svojih kapaciteta. Ono što je za nas jako važno jeste da kao međunarodni aerodrom poslovanje uskladimo sa svim evropskim i svjetskim standardima, čemu smo maksimlano posvećeni - napomenula je Lekićeva.

Ona je napomenula da pregovori sa avio-kompanijama oko uvođenja novih linija jako dugo traju, te da je na Aerodromima Republike Srpske da obezbijede sve potrebne uslove da kompanija ponudi neke od linija.