latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:54 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

U Sarajevu napadnuto vozilo u kojem je bio ministar Nešić

U Sarajevu se danas dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, bilo meta napada od strane drugog automobila. Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbjeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbjeđenja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, ministar Nešić je bezbjedno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident - saopšteno je iz ovog ministarstva

Ministarstvo bezbjednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala bezbjednost ministra, ali i svih građana.

Pozivaju nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom.