latinica  ћирилица
21/08/2024 |  18:24 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Iako žive na četiri različite adrese, u Banji Kulaši evociraju uspomene (VIDEO)

Iako ih je život iz rodnog sela Maglajani kod Laktaša odveo na četiri strane, sestre Kukilo za mjesto okupljanja, odabrale su Banju Kulaši. Sedam dana koliko borave zajedno, evociraju uspomene, razgovaraju o djeci i unučićima i uživaju u banjskim sadržajima.
sestre u Banji Kulaši - Foto: RTRS
sestre u Banji KulašiFoto: RTRS

Iako žive na četiri različite adrese u Srpskoj, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, daljina nije uspjela da utiče na njihov odnos.

Najsrećnije su kada se okupe na odmoru u Banji Kulaši.

- Moje srce već od Bijeljine drugačije kuca. Što sam starija više, obzirom dok su djeca bila mala bilo je drugačije, sad su se moja djeca razišla i u toliko više cijenim ove susrete sa sestrama - kaže jedna od sestara, Dragica Dabić iz Smedereva.

Sa 21 godinu Mila je otišla u Melburn. Tada je sestrama pisala pisma i po tri mjeseca čekala poštara da donese povratno. Srce je sada "vuče" nazad u rodnu grudu, ali i preko okeana jer su joj tamo djeca i unučad.

- Lijepo kada se sastajemo, teško kada idemo svaka svojim putem. Radujemo se ponovnom susretu. Mislim da ćemo već iduće godine opet biti zajedno - priča Mila Lakić iz Australije.

Punih 40 godina Gordana je radila kao stjardesa, obišla gotovo čitav svijet, ali nigdje kaže nije kao u zavičaju. Zbog dolaska u Banju Kulaši odbila je ponudu za ljetovanje na Baliju.

- Kad smo bile male, bilo nam je fino, išle smo u školu, jedna od druge tražile tašnu, knjige, olovke, bilo je lijepo - dodaje Gordana Kukilo iz Njemačke.

U Kulašima se osjećaju kao kod kuće. Zato su sva druga turistička odredišta, ostala u drugom planu.

- Јa sam ostala najbliže i ja sam centar za okupljanje. Sestre dolaze kod mene i za mene kada dolazi ljeto, dolazi novi život - ističe Gina Majstorović iz Banjaluke.

Iz Banje Kulaši odlaze pune utisaka, pozitivne enegije i uspomena koje će, kažu, čuvati do iduće godine, dok se ponovo ne okupe, da stvaraju neke nove.