latinica  ћирилица
21/08/2024 |  20:02 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Stevandić: Tzv. političko Sarajevo nije shvatilo poruke šefa CIA o potrebi deeskalacije situacije u BiH

Takozvano političko Sarajevo je zaista nevjerovatno, napisao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske na svom Iks nalogu.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Izgleda da samo oni nisu shvatili poruke šefa CIA o potrebi deeskalacije situacije u BiH i regiji te odgovornosti svih u tom procesu koji bi očuvao mir. Oni jednostavno sve stavljaju u funkciju sukoba sa Republikom Srpskom i satanizacijom njenog rukovodstva pa pokušavaju da glume portparole CIA ili parafraziraju ili čak otvoreno lažu o temama posjete - istakao je Stevandić.

Stevandić je ocijenio da je "skupo branjena i vrlo racionalna neutralnost Republike Srpske izgleda razumljivija šefu CIA, a njima je i dalje trn u oku".

- Podilaženje SAD mržnjom prema Rusiji i potkazivanjem Srpske u tom pravcu je baš jadno i nisko.Oni možda u tome uživaju, ali to ne gradi budućnost ni suverenitet BiH. Teroristi im nisu tema jer je kriju pod tepihom. Hoće li ikad naučiti šta je suživot i uvažavanje i šta znači ravnoteža između unitarizma i posledičnog separatizma? Neće! To će im možda idući put objasniti šef CIA a oni bespogovorno vežu konja gdje im gazda kaže. Do tad muka za sve nas i njih - naveo je Stevandić.