latinica  ћирилица
22/08/2024 |  11:14 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Počinilac trostrukog ubistva u Sanskom Mostu pod nadzorom MUP-a Srpske

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović naveo je da je osumnjičeni za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu nakon operacije u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske pod nadzorom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske 24 časa dnevno.
Ubistvo u Sanskom Mostu - Foto: RTRS
Ubistvo u Sanskom MostuFoto: RTRS

Beganović je izrazio nadu da će osumnjičeni muškarac čiji su inicijali M.V. /61/ biti bolje, te da će biti prebačen na područje Unsko-sanskog kantona kako bi bio ispitan na okolnosti događaja.

On je naveo da su istražioci kantonalnog MUP-a i pripadnici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona sinoć završili uviđaj.

Pretreseno je i vozilo osumnjičenog, kao i stambeni objekti u kojima je boravio.

- Istraga u toku - dodao je Beganović.

Iz UKC-a je saopšteno da je muškarac koji se sumnjiči za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu stabilnog zdravstvenog stanja poslije operativnog zahvata.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona oformilo je tim koji će u saradnji sa pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona preduzeti sve radnje s ciljem prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja svih okolnosti trostrukog ubistva.

Podsjećamo, u pucnjavi u Srednjoškolskom centru u Sanskom Mostu juče su ubijeni direktor škole, sekretarica i profesorica, a počinilac V.M. pokušao je da izvrši samoubistvo, potvrđeno je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.