latinica  ћирилица
22/08/2024 |  12:27 ⇒ 15:02 | Autor: RTRS

Potraga za migrantima u Drini, pronađeno i peto tijelo (VIDEO)

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite pronašli su i peto tijelo migranta u rijeci Drini kod Bratunca, gdje se rano jutros prevrnuo čamac sa tridesetak migranata, potvrdio je direktor Uprave Boris Trninić.
Drina, utopljeni migrant - Foto: RTRS
Drina, utopljeni migrantFoto: RTRS

Trninić je dodao da se potraga za migrantima nastavlja.

Od 30 migranata, koliko ih je čamcem pokušalo preći iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo je na obalu.

Na zahtjev opštine Bratunac na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je Tužilaštvo BiH obaviješteno o današnjem krijumčarenju ilegalnih migranata na rijeci Drini i da se čini sve da se utvrde činjenice i preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

U saopštenju se dodaje da su nepoznate osobe na području opštine Bratunac pokušale prokrijumčariti iz Srbije u BiH veći broj ilegalnih migranata i da je, prema za sada raspoloživim informacijama, došlo do prevrtanja čamca u kojem se nalazio veći broj migranata.

Događaj su, kako se navodi, evidentirali pripadnici Granične policije BiH, preduzimajući redovne aktivnosti nadzora granice.

U Policijskoj upravi Zvornik rečeno je da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.

U čamcu koji se prevrnuo bilo je 30 migranata, koji su pokušali preći iz Srbije u BiH, od kojih je 15 izašlo na obalu.