latinica  ћирилица
22/08/2024 |  16:19 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Otisci prstiju otkrili da napadač iz Nevesinja nije iz BiH; Uzet DNK uzorak (VIDEO)

Završena je obdukcija tijela napadača iz sela Zovi Do kod Nevesinja. Obdukcijom je utvrđeno da je napadač likvidiran iz vatrenog oružja. Nije riječ o migrantu i, prema prvim nalazima, vjerovatno je islamske vjeroispovijesti. Biće obavljena i DNK analiza i vještačenje pronađenih projektila.
Policija u selu Zovi Do - Foto: RTRS
Policija u selu Zovi DoFoto: RTRS

Iako su operativna saznanja Tužilaštva bila da se lice raznijelo bombom, Dražen Damjanjuk specijalista sudske medicine je rekao da je obdukcijom utvrđeno da je riječ o višestrukim prostrelnim ranama, i da je, prilikom razmjene vatre, nastupila trenutna, ubilačka smrt. Osoba je stara između 30 i 40 godina, visine 187 centimetara

- Mislilo se da je migrant, međutim, smatram da je riječ o čovjeku sa ovih prostora, uzeti su otisci prstiju, radiće se daktiloskopija, i ako je u sistemu CIP-ca, ako je bh. državljanin, to bi trebalo da se riješi - dodao je on.

Damjanjuk je rekao da se identitet može tvrditi i na osnovu fotografija. Sigurno nije afro-azijskog porijekla.

- Operativna saznanja Tužilaštva su bila, nakon uviđaja, da se raznio bombom, a obudukacija je ustanovila da je on ubijen. Prostrelne rane su multiple, trideset tri prostrelne rane. Nađeno je par projektila i biće poslati na KTC u Banjaluku - naveo je Damjanjuk.

Iz Okružnog tužilaštva Trebinje saopšteno je da, analizom otiska prstiju i drugim provjerama, nije utvrđeno da lice potiče sa područja BiH.

- Provjerama koje je izvršio MUP Republike Srpske, utvrđeno je da NN lice, koje je stradalo u Zovom Dolu kod Nevesinja, ne potiče sa prostora BiH - potvrdio je Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

Nadležnim policijskim agencijama u regionu i Evropi biće dostavljeni podaci i DNK analiza NN lica, kako bi bio utvrđen identitet. Vukanović je potvrdio da su u kući, u kojoj je stradali muškarac boravio, pronađeni predmeti iz krivičnog djela krađe.

- Slijede dalje provjere identiteta preko međunarodnih policijskih tijela - rekao je Vukanović.

Tijelo stradalog lica preuzeće nadležne službe, i pohraniti do vremena identifikacije.