latinica  ћирилица
23/08/2024 |  07:34 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Škrbić: Inovacioni centar plod saradnje Banjaluke i Šangaja (VIDEO)

Inovacioni centar za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini predstavlja plod saradnje Medicinskog fakulteta u Banjaluci i Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke, izjavio je dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Ranko Škrbić - Foto: RTRS
Ranko ŠkrbićFoto: RTRS

Škrbić je naglasio da je sve pokriveno od strane kineskog projekta "Pojas i put".

- Zainteresovani su za to da njihovi profesori gostuju na našem Medicinskom fakultetu i da dođe do razmjene studenata. Važno je spomenuti da žele da ponude doktorske studije za jedan broj mladih ljudi u Kini. Imaju jako razvijenu robotiku i u sferi fizikalne rehabilitacije imaju razvijene stvari koje su spremni da podijele sa durgima - rekao je Škrbić.

Škrbić je istakao da su počastvovani zbog toga što je Šangajski univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke otvorio vrata za saradnju sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci.

Napomenuo je da će sa gostima iz Kine posjetiti Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske i ЈZU Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Podsjetimo, u Banjaluci će danas biti otvoren Inovacioni centar za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini.

Riječ je o Centru koji zajednički otvaraju Univerzitet u Banjaluci i Šangajski univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke na osnovu Sporazuma o saradnji, koji su potpisali rektori dva univerziteta.