latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:30 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

PU Trebinje: Utvrđuje se identitet ubijenog lica u Zovom Dolu (VIDEO)

Јoš nije utvrđen identitet lica ubijenog tokom sukoba sa policijom u Zovom Dolu kod Nevesinja, izjavio je Siniša Laketa, načelnik policijske uprave Trebinje. Na terenu traje operativni rad kako bi se došlo do potrebnih podataka, koji bi pomogli u rasvjetljavanju slučaja.
PU Trebinje - Foto: RTRS
PU TrebinjeFoto: RTRS

Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, u cilju utvrđuvanja identiteta.

U toku je razmjena informacija sa Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama, kako bi se došlo do podataka.

- Izuzet je uzorak za DNK, otisci papilarnih linija prstiju dati su u upotrebu polcijskim agenacijama, u cilju identifikacija i očekujemo odgovore. Što se tiče oružja, na terenu operativne linije rade svoj posao, prikupljaju se informacije i izjave - rekao je Laketa.

On je potvrdio da su u objektu, gdje je NN lice stradalo u razmjeni vatre sa policijom, pronađeni predmeti i lična dokumenta stanovnika sa područja opštine Berkovići, a koji potiču iz ranijih krivičnih djela krađe.

Ne mogu da dovedu u vezu stradalo lice, sa licem koje su građani, tokom januara ove godine, prijavljivali da na području opštine Berkovići, ulazi u napuštene kuće.

- Postojala su operativna saznanja i utvrđen je identitet, i ne možemo da potvrdimo da li je baš to lice izvršilo krivična djela na području Berkovića. To lice koje su prijavljivali građani, ulazilo je u dio napuštenih objekata. Nije isključeno da li se radi o istom licu ili je povezano sa stradalim licem - dodao je Laketa.

On je, na konferenciji za medije, rekao da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje, zadovoljavajuće.