latinica  ћирилица
23/08/2024 |  22:28 ⇒ 22:35 | Autor: SRNA

Koncertom Zorana Predina počeo "Trebinje džez festival"

Koncertom Zorana Predina, jednog od najznačajnijih slovenačkih muzičara pod nazivom "Zoran pjeva Arsena" večeras je u amfiteatru na Crkvini u Trebinju počeo treći "Trebinje džez festival".
Trebinje džez festival - Foto: SRNA
Trebinje džez festivalFoto: SRNA

Muzički projekat "Zoran pjeva Arsena" sastoji se od 12 Arsenovih pjesama po izboru Zorana Predina, rađenih u džipsi sfing aranžmanima.

Projekat je dobio ime po istoimenom albumu, koji su snimili Zoran Predin i Damir Kukuruzović Đango Grup, kao omaž velikom Arsenu Dediću.

Direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković rekao je novinarima da ovaj festival znači mnogo, s obzirom na to da je ovo novi proizvod koji je Kulturni centar plasirao na umjetničku scenu Trebinja i regiona.

- Nadam se da je on postao integralni dio kulture Grada Trebinja i da će u narednim godinama tek da pokaže puni kapacitet - rekao je Vuković.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je novinarima da je džez festival kruna trebinjskog kulturnog ljeta, kad je riječ o muzičkim festivalima.

- DŽez se vraća na velika vrata i Trebinje se ponosi sa tim što smo uspjeli da napravimo dobrobit u kulturi - rekla je Skočajićeva.

Treći "Trebinje džez festival" organizuje Kulturni centar Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto.

Tokom festivala, pet bendova će nastupiti na pet najatraktivnijih lokacija u gradu, u amfiteatru na Crkvini, na dvije bine u Starom gradu - kod Siti paba i kod ljetnog kina, u bašti hotela Platani i u rok baru Andergraund.