latinica  ћирилица
25/08/2024 |  11:40 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva" u čast Petru Kočiću (FOTO/VIDEO)

Završni dan obilježavanja 59. "Kočićevog zbora". U Stričićima kod Banjaluke u toku je kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva" u čast Petru Kočiću na kojem prisustvuje predsjednik Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i Nikola Selaković izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, delegacije grada Banjaluka, SNSD-a i SPS-a i brojni građani.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Predsjednik Dodik poručio je da se Kočić borio za istinu, pravdu i otadžbinu ali i da je srpski narod svo vrijeme u stalnoj borbi za istinu pravdu i otadžbinu.

Prethodno su u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice služeni liturgija i pomen Petru Kočiću i njegovom ocu Gerasimu, a kod Spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata odata je počast junacima otadžbine i položeni vijenci.

Program 59. "Kočićevog zbora" održava se od 22. do 25. avgusta u Beogradu, Banjaluci i Stričićima pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Vlade Republike Srpske.

Foto: RTRS

"Kočićev zbor" svečano je otvoren u petak u banjalučkom Parku Petar Kočić, dok je četvorodnevna manifestacija počela dan ranije u Beogradu, gdje su položeni vijenci i cvijeća na grob i spomenik Petru Kočiću, te održano književno veče "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji".