latinica  ћирилица
25/08/2024 |  12:23 ⇒ 13:55 | Autor: RTRS

Selaković: Mi smo jedan narod, govorimo jednim jezikom (FOTO/VIDEO)

Države mogu biti različite, politika i granice promjenljive kategorije , ali jedna stvar se ne mijenja. Mi smo jedan narod, govorimo jednim jezikom, a taj jedan jezik tvori jednu kulturu - rekao je Nikola Selaković izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Stričićima.
Nikola Selaković - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Nikola SelakovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Moje prisustvo ovdje je ništa drugo nego potvrda onoga što su 2014. godine predsjednik Srbije i predsjednik Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik započeli zajedno a to je da kao jedan jedinstven i nedjeljiv srpski narod sve one ličnosti i događaje iz naše prošlosti, koje svjedoče jedinstvo našeg identiteta slavimo i obilježavamo i da to činimo i svojim prisustvom, pa i ovdje na Kočićevom zboru - rekao je Selaković na u obraćanju na 59. "Kočićevom zboru" u Stričićima.

- Ne postoji ličnost u čijem životu, književnom opusu, delu je izraženija ta žeđ za srpskom slobodom kao što je to život i delo Petra Kočića. Ne postoji osoba kroz koju može bolje da se razume biće našeg naroda kao što je to Petar Kočić - rekao je Selaković u obraćanju na manifestaciji 59. "Kočićev zbor".

Selaković je rekao da Srbi čitaju Kočićeva djela, ali da, nažalost, to ne rade oni koji bi željeli da odlučuju sudbinama srpskog naroda.

- Često ti sa strane koji dolaze da nam dele lekcije i pričaju nam čemu mi to, ustvari, treba da težimo, kako treba da se ponašamo, šta treba da radimo kažu da mi u prošlosti ništa nismo razumeli, a nema boljeg mesta niti povoda da im kažemo da upravo oni nisu ništa razumeli. Nisu razumeli jer nisu čitali, između ostalih, i Petra Kočića - rekao je Selaković.