latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:33 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Selaković: Politika Vučića i Dodika je politika srpskog jedinstva (VIDEO)

Ministar kulture Srbije Nikola Selaković rekao je danas da je politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika politika srpskog jedinstva, poštujući granice, ali i jedinstvenost srpskog naroda bez obzira na to gdje živi.
Nikola Selaković (foto: TANЈUG / Dragan Kujundžić) -
Nikola Selaković (foto: TANЈUG / Dragan Kujundžić)

- Čast mi je i zadovoljstvo što u svojstvu izaslanika predsjednika Vučića prisustvujem 59. `Kočićevom zboru` i posvjedočim onom što je politika predsjednika Vučića i Dodika, a to je politika srpskog jedinstva, poštujući i granice, ali i jedinstvenost srpskog naroda bez obzira gdje živi narod - izjavio je Selaković novinarima na "Kočićevom zboru" u Stričićima na Manjači.

On je ukazao da je Kočić živio za slobodu srpskog naroda i da je njegovo djelo toliko veliko da opominje svakog iz srpskog roda šta je cilj, a to je borba za slobodu i otadžbinu.

- Uvjeren sam da će od danas ministar kulture Srbije biti uvijek na ovom zboru - dodao je Selaković.

On je potvrdio da će se založiti da Ministarstvo kulture Srbije bude pokrovitelj i finansijer prevođenja djela Petra Kočića na engleski, francuski, ali i njemački.

- Sve ono što mi čitamo u djelima Petra Kočića pomaže da jasno i razgovjetno shvatimo šta je cilj naš političke borbe. Prevođenje njegovog djela pomoći će mnogima da upoznaju nas same, ko smo i šta smo - istakao je Selaković.

U okviru programa "Kočićevog zbora" priređen je kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva", kojem su, osim Selakovića, prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske.

Kod Spomenika poginulim borcima u Stričićima prethodno je služen pomen junacima otadžbine i položeni vijenci, a u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice služeni liturgija i pomen Petru Kočiću i njegovom ocu Gerasimu.