latinica  ћирилица
25/08/2024 |  21:49 ⇒ 21:54 | Autor: SRNA

Čabrićeva otvorila 26. Susrete mladih Republike Srpske

U Trebinju su večeras otvoreni 26. Susreti mladih Republike Srpske koji će narednih pet dana okupiti više od 150 mladih iz svih dijelova Srpske s ciljem njihovog povezivanja i razmjene iskustava iz raznih oblasti.
26. Susreti mladih Republike Srpske - Foto: SRNA
26. Susreti mladih Republike SrpskeFoto: SRNA

Susrete je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić, koja je istakla da će u ovogodišnjim susretima učestvovati oko 150 mladih koji su ušli u uži izbor, među brojnim zainteresovanim za učešće.

Čabrićeva je zahvalila Trebinju što je ove godine domaćin susreta, te podsjetila da se svake godine održavaju u drugom gradu Republike Srpske.

Ona je zahvalila i Kabinetu predsjednika Republike Srpske na podršci ovoj manifestaciji.

Svjetnik predsjednika Republike Srpske Sonja Davidović istakla je da su ovi susreti jedna od najlješpiših i najvećih manifestacija koja okuplja mlade u Srpskoj.

- Mladi su uvijek bili nosioci progresivnih ideja i slobodarske misli što obavezuje da ih dodatno i maksimalno podržimo kroz ovakve manifestacije - rekla je Davidovićeva novinarima i dodala da su mladi najveći resurs društva i da treba dodatno raditi na poboljšanju njihovog statusa.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da će mladi u okviru ove manifestacije moći da razmjene iksustva iz raznih oblasti, ističući da je to značajno i za grad koji kroz razne projekta za podršku mladima ulaže mnogo, jer su oni budućnost.

Ćurić je zahvalio Vladi i Kabinetu predsjednika Republike Srpske što kroz ovaj i brojne druge projekte podržavaju mlade, a to je i jedan od načina podrške da ostanu da žive na ovim prostorima.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Dijana Gašić rekla je da će na ovoj manifestaciji učestvovati mladi iz svih dijelova Srpske, a ove godine i iz Petrovca i Drvara.

"Narednih pet dana oko 200 mladih će prodefilovati ulicama Trebinja, a učestvovaće i u nizu aktivnosti kao što su edukativne, ekološke i sportske radionice, rekla je Gašićeva i dodala da je cilj susreta da se mladi ujedine kako bi se i na taj način vidjela snaga zajednice.

Susrete mladih Republike Srpske organizuje Omladinski savjet Srpske uz podršku resornog ministarstva.