latinica  ћирилица
26/08/2024 |  09:43 ⇒ 09:52 | Autor: RTRS

Vulin: Srbija sa Dodikom nastavlja da radi na jačanju srpske i zaštiti Srba

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbija nastaviti da radi sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na jačanju Srpske i zaštiti Srba gdje god da žive, ističući da je Dodik predsjednik izabran voljom Srba, što ne mora da se dopadne ni CIA, ni "Slobodnoj Bosni", ali se u Srbiji poštuje.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Kada je `Slobodna Bosna` objavila 5. avgusta izjavu Veljka Mandrape preminulog 2021. godine u kojoj kritikuje moj dolazak u Prebilovce mislio sam da je `Slobodna Bosna` dovoljno slagala za ovaj vek. Ipak, lažovima nikada dosta, pa su ovaj put slagali da je Aleksadar Vučić naredio napade na Dodika. CIA verovatno i jeste, ali predsednik Vučić nije poslušao CIA ni kada je tražila da uvede sankcije Rusiji, a posebno je ne bi poslušao da napadne predsednika Republike Srpske - naveo je Vulin.

On je istakao da niko nije uradio za Republiku Srpsku koliko Vučić, a to nije uradio zato što mu CIA određuje politiku, već zato što razumije šta za Srbiju znači Republika Srpska.

- Nije vreme u sred izborne kampanje za lokalne izbore da se o tome govori, ali kada islamisti pod kontrolom Zapada hoće lažima da utiču na izbore u Republici Srpskoj, da im ja kažem istinu. Milorad Dodik je naš drug i saborac i Srbija će nastaviti da radi sa njim na jačanju Srpske i čuvanju Srba gde god da žive - rekao je Vulin.

On je istakao da Srbi nisu narod koji sluša strance.

- Ako sumnjate u to gospodo iz `Slobodne Bosne` pitajte dedu iz `Handžar divizije` kako je bilo kada su poslušali Nemce da odu pod Staljingrad", poručio je Vulin reagujući na tvrdnje portala "Slobodna Bosna - da je Vučić naredio napade na Dodika.