latinica  ћирилица
26/08/2024 |  13:45 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

U požaru u Gradišci smrtno stradalo lice; Apel građanima da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima

Policijskoj upravi Gradiška, prijavljeno je da je došlo do požara na poljoprivrednoj parceli u mjestu Dubrave, grad Gradiška, te da se na istoj nalazi beživotno tijelo nepoznatog muškog lica.
Požar - Foto: RTRS
PožarFoto: RTRS

- Požar je ugašen od strane pripadnika Profesionalne vatrogasno - spasilačke jedinice Gradiška, a uviđaj na licu mjesta 25. avgusta 2024. godine oko 16.00 časova,izvršili su policijski službenici PU Gradiška u prisustvu dežurnog mrtvozornika Јavne zdravstvene ustanove "Dom zdravlja" Gradiška - saopšteno je iz PU Gradiška.

Kako se u saopštenju dodaje, uviđajem je utvrđeno da je lice A. Ć. iz Gradiške vršilo paljenje niskog rastinja, nakon čega se požar proširio na poljoprivredno zemljište kukuruza, te je najvjerovatnije uslijed gušenja dimom i zadobijenih opekotina smrtno stradalo.

- O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - dodaje se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška poziva građane da se pridržavaju zakonskih odredaba, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora i ne uništavaju prirodu, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123 i policiju na broj 122.