latinica  ћирилица
26/08/2024 |  14:16 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

Kovačević: Odnosi i saradnja Dodika i Vučića na najvišem mogućem nivou (VIDEO)

Odnosi i saradnja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića su na najvišem mogućem nivou, iako njih dvojica vode potpuno autonomnu politiku, rekao je za RTRS delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Naravno da ne postoji uvijek potpuna saglasnost, oko svih tema i pitanja. Ono što je sasvim sigurno, to je da postoji potpuno uvažavanje njih dvojice, te da postoji razumijevanje za sve okolnosti, sa kojima je naš narod suočen - istakao je Kovačević.

Kovačević ističe, da je glavni prioritet u politici Dodika i Vučića interes srpskog naroda.

- Živimo u teškom vremenu i kada je svima jasno, da međunarodna politika i okolnosti nisu baš tako idealne po naš narod, ali sasvim je sigurno da Dodik i Vučić uspijevaju da pronađu pravi put i pravo rješenje, kako bi naš narod preživio, kako bi naše države preživjele i bile jače i slobodne. To je nešto na čemu će oba predsjednika insistirati - napominje Kovačević.

- Kako uopšte komentarisati tzv. analitičarke i nekakve voditeljke koje su apsolutno nedorasle da vode taj posao, koji rade - rekao je Kovačević komentarišući gostovanje u Јutarnjem programu na televiziji Pink, samozvane analitičarke Biljane Obradović, koja je u svom komentaru o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i sankcijama koje su mu uvele Sjedinjene Američke Države, istakla da su sankcije rezultat "njegove nepodobnosti i opasnosti koju predstavlja za region".

Kovačević navodi, da one ne razumiju to o čemu pričaju.

- Ne razumiju ni mnogo jednostavnije i banalnije stvari, kamo li da razumiju šta je posao Dodika i Vučića. Najpogubnije je to što, ne razumiju da kada ruše Dodika, ruše i Vučića i obrnuto, jer tako direktno rade protiv interesa srpskog naroda i u Srpskoj i u Srbiji, ali i u cijelom svijetu - dodaje Kovačević.