latinica  ћирилица
26/08/2024 |  14:37 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Višković: Odgovorni za izazivanje požara moraju biti stavljeni pod kontrolu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da odgovorni za izazivanje požara moraju biti stavljeni pod kontrolu.
Konferencija za novinare u Vladi Srpske - Foto: RTRS
Konferencija za novinare u Vladi SrpskeFoto: RTRS

- Zakon je jasan i insistiraću na poštovanju istog. Ugrožavati nečije živote i imovinu nije u redu, a svako gašenje iziskuje i materijalnu i fizičku snagu - dodao je Višković.

On je naveo da se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske mora više pozabaviti ovim požarima, kao i sankcionisanjem "piromana".

-Materijalna je šteta ogromna, troškovi, izlaganja ljudi i opreme, ulažu se nadljudski napori da se ti požari ugase - naveo je Višković.

Višković je na svečanom prijemu predstavnicima Republičke uprave Civilne zaštite, Vatrogasnog saveza Srpske, Helikopterskog servisa Srpske, kao i Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije uručio zahvalnice za dosadašnje napore u gašenju požara.

- Ovo treba da ostane zabilježeno za buduće generacije - naveo je premijer Srpske.

Višković je naveo da mu je žao što svečanom prijemu nisu mogli prisustvovati određeni pripadnici Helikopterskog servisa Srpske, kao i pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, jer ponovo učestvuju u gašenju požara u Nacionalnom parku "Sutjeska".

- Zaista ćemo morati u narednim danima da se pozabavimo požarima, uraditi neke analize, ovo počinje da izgleda kao igra - dodaje Višković, komentarišući da Srpska treba da bude ponosna na sve ove pripadnike.