latinica  ћирилица
26/08/2024 |  15:31 ⇒ 16:11 | Autor: RTRS

Kusturić: Branimo čast i obraz Srpske (VIDEO)

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić zahvalio se institucijama za svu podršku koju su imali od prvoga dana na požarištima.
Boban Kusturić pres - Foto: RTRS
Boban Kusturić presFoto: RTRS

Kusturić je napomenuo da helikopter ovog servisa i helikopter Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije gase požar na područiju Nacionalnog parka "Sutjeska".

Rekao je da su jutros na požarištu uočeni novi požari, odnosno par tačkastih požara.

 - Zbog toga pripadnici Helikopterske jedinice iz Srbije nisu mogli biti prisutni na dodjeli zahvalnica - rekao je Kusturić nakon prjema kod predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića i uručenja zahvalnica za angažovanje u gašenju požara.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću, a posebno je za angažovanje helikoptera iz Srbije zahvalio komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću i pripadicima te jedinice koji su bili angažovani zajedno na gašenju požara, kao i premijeru Viškoviću za podršku koju su imali na požarištu.

Kusturić je podsjetio da bi nedavni požari u Nacionalnom parku "Sutjeska" bili ranije ugašeni da nije bilo "peripetija iz Sarajeva".

Prema njegovim riječima, prije dva dana se pokazalo izuzetno važnim i efikasnim u gašenju požara na području opštine Gacko da, po odluci donesenoj sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Radovanom Viškovićem i rukovodstvom Srbije, helikopter MUP-a Srbije ostane u Srpskoj.

- Mogu govoriti u svoje lično i u ime pripadnika Herlikopterskog servisa Srpske, te Helikopterske jedinice MUP-a Srbije da nam je velika čast da branimo u mirnodopskim vremenima Republiku Srpsku za koju je više od 20.000 naših pripadnika vojske Republike Srpske dalo život - naglasio je Kusturić.

Podsjećamo, premijer Srpske Radovan Višković uručio je danas zahvalnice i amblem Republike Srpske direktoru Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanu Kusturiću.

Zahvalnica je uručena i načelniku Helikopterske jedinice Specijelne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske Miroslavu Malbašiću, direktoru Civilne zaštite Borisu Trniniću i predsjedniku Vatrogasnog saveza Srpske Goranu Stojakoviću.