latinica  ћирилица
26/08/2024 |  16:07 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Identifikovani i pronađeni napadači na dječaka u Baćevićima (VIDEO)

Identifikovani su napadači na dječaka u povratničkom naselju Baćevićima kod Mostara, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Marijo Marić.
Mostar, napad na srpsku djecu -
Mostar, napad na srpsku djecu

Identifikovana su tri ili četiri lica, među kojima ima i maloljetnih. Oni su saslušani i uslijediće podnošenje prekršajnih prijava nadležnom sudu.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić osudio je nedavne napade na djecu srpske nacionalnosti u Baćevićima kod Mostara, kao i na bošnjačku u mostarskom naselju Opine.

Hurtić je izrazio zabrinutost zbog porasta nasilja nad djecom, saopšteno je iz resornog ministarstva. On se sastao sa porodicama napadnute djece i pružio im podršku.

U mostarskom povratničkom naselju Baćevići 22. avgusta na igralištu su nepoznate osobe napale srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukatsim krstovima, svastikama, slovom "U", "HVO". Mještani tvrde da se kroz selo ranije čula i rafalna pucnjava.

U Malom Polju kod Blagaja, južno od Mostara grupa za sada nepoznatih osoba sinoć je fizički nasrnula na trinaestogodišnjaka koji je na sebi imao majicu sa obilježjima Fudbalskog kluba Velež.