latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:15 ⇒ 18:51 | Autor: RTRS

Nešić u napadnutom povratničkom naselju kod Mostara: Zaštitićemo našu djecu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić posjetio je srpsko povratničko naselje Baćevići kod Mostara, koje je prethodnih dana bilo meta brutalnog napada i provokacija.
Nešić posjetio naselje Baćevići kod Mostara - Foto: RTRS
Nešić posjetio naselje Baćevići kod MostaraFoto: RTRS

Nešićeva posjeta je odgovor na nedopustive akte nasilja koji su potresli ovu lokalnu zajednicu i izazvali zabrinutost među srpskim povratnicima.

Nešić je poručio da je srpski narod složan i da će braniti svako dijete. Posljednji napadi su, kaže, još jedna poruka da Srbima u FBiH nema mjesta.

- Mogu doći ovdje i biti deset dana, ali se ovo mora sistemski riješiti. Moramo jasno pitati i muslimane i Hrvate da li žele da žive sa nama i da li su Srbi ravnopravan narod u FBiH ili smo i narod na koga je otvoren lov i ovdje i u Sarajevu i u Konjicu? Ne prezaju da napadnu i SPC. Nećemo dozvoliti lov na Srbe. Naćemo način da zaštitimo našu djecu - poručio je Nešić.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da ohrabruje da su identifikovani svi koji su učestvovali u napadu na srpsku djecu i da se nada će prvi put dobiti i adekvatne kazne jer je to pravi put koji bi vratio mir i sigurnost.

Milivojević je zahvalio Nešiću i ostalima koji su izrazili podršku svima u Baćevićima i Mostaru.

Baćeviće je ranije danas posjetio i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, koji je rekao da neko smišljeno diže tenzije.

Podsjećamo, napadači na dječaka u Baćevićima su identifikovani.

Na igralištu u ovom naselju više nepoznatih lica napalo je srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeni su kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su Srni mještani ovog naselja.

Djeca su napadnuta u četvrtak, 22. avgusta, a mještani tvrde da se kroz selo ranije čula i rafalna pucnjava.