latinica  ћирилица
27/08/2024 |  09:10 ⇒ 09:44 | Autor: RTRS

Bašević se predao u pratnji advokata i odmah lišen slobode (VIDEO)

Direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Strahinja Bašević, koji je osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj, predao se jutros u pratnji advokata Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu gdje je odmah i lišen slobode.
Strahinja Bašević -
Strahinja Bašević

- On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja 2020. godine, kao i ostala četiri lica koja su uhapšena na Sokocu - rekao je sekretar Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer.

Podsjetio je da su četiri lica juče predata postupajućem tužiocu, a danas će i peto lice, koje je jutros lišeno slobode biti predato.

- Osumnjičeni su da su iskoristili vrijeme pandemije tako što nisu koristili Zakon o javnim nabavkama - rekao je Karmer.

Postupajući tužilac ima rok od 24 časa da Okružnom Sudu u Istočnom Sarajevu podnese prijedlog za određivanje pritvora uhapšenim licima.

- Poslije će, eventualno, Sud imati svoja 24 časa da odredi ili ne odredi pritvor - dodao je on.

Podsjećamo, u Sokocu su juče, po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, vršeni pretresi na više lokacija, i to na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, a tom prilikom slobode su lišena četiri lica, čiji su inicijali G.S, L.M, G.Ј. i Č.L, dok je lice B.S. izbjeglo hapšenje i za njim se tragalo.