latinica  ћирилица
27/08/2024 |  11:01 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Vulin o spiskovima nepoželjnih: Јa sam ih pravio, Vučić o tome nije bio pitan

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je spiskove osoba za koje je važila mjera obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole prilikom ulaska u Srbiju pravio kao ministar policije i direktor Bezbjednosno-informativne agencije po savjesti i zakonu, ističući da žali što im se nije više posvetio.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Kako je naveo, povodom hajke koja se povela protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zato što je hrvatska pjevačica Severina Vučković zadržana na srpskoj granici, Vulin je rekao da se sav ološ koji misli da Srbi nemaju ni državu, ni samopoštovanje mogao uvjeriti u suprotno kada im je na srpskim granicama rečeno da nisu dobrodošli.

- Nekima je to rečeno zato što su pjevali o Orićevim klanjima Srba na Božić, nekima zato što su prebijali našu djecu na koncertima, a na mrežama psovali srpsku majku, pjevali da im ne može niko ništa jer su "jači od Srbije" - naveo je Vulin u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je dodao da nekima nije bilo dozvoljeno da uđu u Srbiju zato što su "halakali dok su pokazivali simbole velike Albanije, slavili Antu Gotovinu".

- Na spiskovima koje sam lično sastavljao kao ministar policije i direktor BIA i uz naredbu predavao nadležnim organima bilo je stranih državljana koji su u Srbiju dolazili da učestvuju u nasilnim protestima, ali i narko-bosova od kojih i sada strepe od Sarajeva do Prištine i Skoplja, a u Srbiji smo im oduzimali vozila i vraćali ih peške preko granice - naveo je Vulin.

Prema njegovim riječima, ne treba zaboraviti da je na spisak, uz mjeru obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole, stavio i poslanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali da je Srbija genocidna.

- Na spiskove sam lično stavio kao ministar policije i direktor BIA i Srbe koji nose cvijeće na grob šiptarskim ubicama, a i brojnim ustašama koji u Vukovaru pevaju "Јuri i Bobanu", a onda bi da dođu u Bač i još jednom nam pljuju u lice - objasnio je Vulin.

Prema njegovim riječima, svi do jednog su cvilili i tražili da im se zabrana skine i svi do jednog su govorili da ima gorih od njih, da nisu mislili to što su pjevali i pričali i svi do jednog su kukali da im zabrana uzima novac ili ih ometa u upravljanju imovinom koju posjeduju u Srbiji.

- Neki su molili lično, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država. Spiskove sam pravio ja, kao ministar policije i direktor BIA, po zakonu i po savjesti i žalim što im se nisam više posvetio, jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan, niti je trebalo da bude - poručio je Vulin.