latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:55 ⇒ 12:16 | Autor: TANЈUG

Vučević: Od 1. septembra do kraja oktobra 81 vrsta proizvoda po cijeni nižoj od akcijske

Od 1. septembra do kraja oktobra građani će u okviru akcije "Najbolja cijena" po cijenama koje su povoljnije od akcijskih u 2.500 maloprodajnih objekata moći da kupe 81 vrstu proizvoda gdje je zapravo 700 proizvoda, izjavio je danas predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević.
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

On je na predstavljanju ove akcije istakao da će oni imati oznaku "Najbolja cijena" i da će ih biti u prodavnicama koje ih budu prodavale.

Riječ je o prehrambenim i proizvodima za ličnu higijenu i proizvodima kućne hemije, a među njima su meso, jabuke, luk, kafa, riba, šamponi, toalet papir i slično.

Naveo je i konkretne proizvode i njihove nove cijene i istakao da sniženje u prosjeku iznosi 26,82 odsto i da će domaćinstva moći da uštede od osam do 22.000 dinara.

U Vladi Srbije gdje je danas predstavljena akcija, prikazani su proizvodi koji će moći da se kupe po sniženim cijenama.

Vučević je istakao da se nisu mogle korigovati cijene svih mlječnih proizvoda, ali da će u svakoj kategoriji biti cijena koje će biti dramatično niže, pristupačnije i ono što je najvažnije, dostupnije.

- To smo posebno insistirali sa trgovcima, da ono što bude paket ove mjere, paket akcije "Najbolja cijena", bude i prisutno na rafovima i da najbolja cijena mora biti mnogo niža nego sve akcije koje oni imaju kroz svoje radne aktivnosti. Oni često imaju popuste, a naš zahtjev je bio da se najbolja cijena definiše mnogo niže nego što su one na njihovim akcijama - rekao je Vučević.

Dodao je da će ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović koji je kao i ministarka privrede Adrijana Mesarović prisustvovao predstavljaju akcije, vrlo brzo obići određene prodajne objekte da se uvjeri kako akcija funkcioniše.