latinica  ћирилица
31/08/2024 |  11:05 ⇒ 11:05 | Autor: RTS

Đoković: Rezultatski najslabija sezona

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je nakon eliminacije na US openu istakao da je tekuća sezona rezultatski najslabija u poslednjih 15 i naglasi je da je njegova igra protiv Alekseja Popirina bila loša.
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Australijanac Aleksej Popirin savladao je Novaka Đokovića rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 u trećem kolu US opena.

Popirin je upisao najveći trijumf u dosadašnjoj karijeri i prvi put stigao dalje od trećeg kola na nekom od grend slem turnira. S druge strane, Novak je ostao bez prilike da brani trofej osvojen prošle godine u Njujorku.

Đoković je na početku konferencije za medije istakao da su neki od faktora rane eliminacije u Njujorku energetska iscrpljenost prilikom pohoda ka zlatnoj madalji na Olimpijskim igrama, kao i promena podloge u odnosu na šljaku u Parizu.

- Nemam objašnjenja, igra mi se raspala totalno. Nisam svež od treninga, pokušavao sam da nađem igru. Brzi uslovi, drugačiji u odnosu na šljaku. Mučno je bilo igrati na ovaj način i osjećati se ovako sa reketom u rukama. Delovao je amaterski na momente, to je sastavni dio sporta. Može biti da je Olimpijada uticala na to, veliko pražnjenje. Bilo je razmišljanja da li uopšte da dolazim ovdje - naveo je Novak Đoković.

Srpski as je istakao da ne može da igra na tvrdoj podlozi ukoliko nema dobre servise.

- Kad nemam servis, ne mogu da igram na ovoj podlozi. Toliko duplih grešaka... Nije samo servis. Cijela igra se raspala, apsolutno. Na momente je izgledalo fino, osrednje. Imao sam te šanse, brejk lopte, nisam iskoristio i meč se preokrenuo - rekao je drugi teniser svijeta.

Đoković je ostao bez ijedne grend slem titule u sezoni, budući da je poražen na svim velikim turnirima, jedino je finale odigrao na Vimbldonu.

- Imao sam osećaj da mogu da osvojim titulu na Rolan Garosu, ali sam se povredio. Finale Vimbldona, najveći grend slem uspjeh ove godine. Olimpijske igre su bile najveći cilj, dobro sam se spremio... Dovoljno je, ako je takva godina da sam osvojio samo zlato na Igrama, prihvatiću. Čekao sam čitav život. Rezultatski je ovo najslabija sezona u posljednjih 15. Ne razmišljam daleko. Razmišljam šta ću sutra i sljedeće nedjelje. Vratiću se u Beograd, porodici, pa ću da vidim šta dalje - zaključio je Đoković.

Ovo je najlošiji Đokovićev rezultat na US openu još od od 2006. godine, tada ga je u trećem kolu eliminisao Lejton Hjuit.