latinica  ћирилица
01/09/2024 |  09:01 ⇒ 09:31 | Autor: RTRS

Stevandić: Kasni totalitarizam potvrđuje sumrak Zapada

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da kasni totalitarizam potvrđuje sumrak Zapada, te naglasio da su Srbija i Srpska bez unutrašnjih sukoba, uz mudre i ponekad teške odluke, najveći nacionalni interes.
Nenad Stevandić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Vlasnik Telegrama je uhapšen i zastrašen jer je Telegram brži od do juče globalnih medija kao što je Si-En-En, isto izgleda slijedi Ilonu Masku jer Iks postaje uticajniji od tih istih do juče globalnih medijskih mreža koje su oblikovale svijest na planeti - naveo je Stevandić na društvenoj mreži Iks.

Ako Zapad, istakao je Stevandić, napadne slobodu govora, sve druge vrijednosti mogu biti uništene, a na tom putu se radi od lansiranja antiruske histerije.

- Trenutno na Balkanu, a posebno Srbiji je carstvo demokratije i ljudskih prava, i izobilje nezavisnih i slobodnih medija, uključujući i one koje Zapad koristi za globalni napad na slobodu govora, u kojoj uživa u Srbiji - ukazao je Stevandić.

On je dodao da se svijet ljulja, intelekt potcjenjuje i marginalizuje, a ratovi su sve bliži i izvjesniji.

- Kad sve sabereš uvijek je najvažniji interes svoga naroda i njegov momentum da procijeni kad treba da se skloni, a kad da se isprsi i tako izdrži u teškom dobu. Tako da naš narod bude samo na svojoj strani, jer je samo svoja strana pobjednička! Srbija i Srpska bez unutrašnjih sukoba uz mudre i ponekad teške odluke su naš najveći nacionalni interes - naglasio je Stevandić.