latinica  ћирилица
01/09/2024 |  09:34 ⇒ 09:35 | Autor: TANЈUG

Požar u tehničkom odjeljenju Moskovske rafinerije poslije obaranja ukrajinskog drona

Djelovi uništenog ukrajinskog drona oštetili su posebno tehničko odjeljenje Moskovske rafinerije nafte i u toku je gašenje požara, izjavio je danas gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

- Јedan oboreni dron oštetio je zasebnu tehničku prostoriju moskovske Rafinerije. U toku je gašenje požara - objavio je jutros Sobjanin na svom Telegram kanalu, prenosi agencija Interfaks.

Sobjanin je ranije saopštio da je ruska PVO uništila deset dronova, od kojih je jedan oboren u reonu rafinerije u Moskvi, istakavši da "nije bilo štete ni žrtava i nema opasnosti za rad rafinerije".

Ruska protivvazdušna odbrana je tokom noći oborila ukupno 158 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad 15 regiona Ruske Federacije, među kojima i dva iznad Moskve, saopštilo je ranije danas rusko ministarstvo odbrane.

Nad teritorijom Kurske oblasti uništeno je 46 bespilotnih letjelica, nad teritorijom Brjanske oblasti 34, a nad teritorijom Voronješke oblasti 28 ukrajinskih dronova, prenijela je ranije RIA Novosti.

Kako se navodi, iznad Belgorodske oblasti uništeno je 14, iznad Rjazanjske osam, iznad grada Moskve dva, a iznad Moskovske oblasti sedam dronova.